clock Man-Fre: 09.00 - 22.00 Lør-Søn: 12.00 - 18.00

Vi hjelper deg å finne en billig Bilforsikring

Bilforsikring

Hvilken dekning trenger du på bilforsikringen?

Det er ikke alltid like lett å finne ut åssen forsikringer som passer deg best og din livstil. Enkelte forsikringer er dyrere, andre forsikringer har dårligere dekninger. Det som er viktig når man velger forsikring, er at man først tenker på hva som er viktig for deg å dekke hvis du får en skade. Forsikring er en trygghet for deg og din økonomi sånn at du ikke sitter igjen med gjeld seinere. Da er det viktig å tenke på hvor dyr bilen er, hva ønsker jeg av forsikring å hva har jeg behov for hvis jeg først får en skade. En bil for 25.000,- er det ikke lønnsomt å ha fullkasko på da forsikringen fort kan koste mellom 5000 - 8000,- kr i året, samt en bil for 200.000,- er det ikke lønnsomt å ha ansvar eller delkasko på hvis skaden først er ute, da vil du ikke få noen dekninger hvis du har skylden. Har du pant i bilen må du som oftest ha full kasko da panthaver/banken eier bilen.

Er du usikker så forhører du deg med en rådgiver

 

Dekninger 

-        Ansvarsforsikring

 

Den dekker:

Ansvarsforsikring er lovpålagt for alle registrerte biler og dekker skade motorvognen kan påføre mennesker og ting. Hvis fører, passasjerer eller andre blir skadet, er det denne forsikringen som dekker deres utgifter og økonomiske tap (ingen beløpsbegrensning).

Med ansvarforsikringen følger også en rettshjelpsforsikring som dekker utgifter i forbindelse med tvist relatert til bilen. Dette kan for eksempel være tvist med selger av bilen, et verksted som har reparert bilen eller en tvist i forbindelse med en skadesak.   

 

-        Delkasko

 

Delkasko er et tilleggs valgt dekning man kan velge å ha sammen med ansvarforsikringen.


Den dekker:

*   Brannskade og skade som skyldes eksplosjon eller lynnedslag

*   Tyveri av bilen inkludert fastmontert utstyr

*   Tyveri av deler av bilen inkludert fastmontert utstyr

*   Hærverk i forbindelse med tyveriforsøk

*   Reparasjon eller skifte av bilens glassruter

*   Skade som har oppstått underveis ved ferge-/biltogtransport

*   Veihjelp i Norden som bl.a. skylder drivstopp, kollisjon, utforkjøring, tyveri, tyveriforsøk, driftsstopp, feilfylling av drivstoff. 

 

-        Kasko

 

Kaskoforsikring er et tilleggs valgt dekning man kan velge å ha sammen med ansvarforsikringen. Da har man både ansvar, delkasko og kasko i samme forsikring.


Den dekker:

*   Brannskade og skade som skyldes eksplosjon eller lynnedslag

*   Tyveri av bilen inkludert fastmontert utstyr

*   Tyveri av deler av bilen inkludert fastmontert utstyr

*   Reparasjon eller skifte av bilens glassruter

*   Skade som har oppstått underveis ved ferge-/biltogtransport

*   Sammenstøt med andre kjøretøy og gjenstander

*   Utforkjøring

*   Velting

*   Hærverk

*   Annen plutselig ytre påvirkning enn de som er nevnt over

*   Bagasje dekkes for inntil en hvis sum i forbindelse med tyveri eller annen skade

*   Veihjelp på bosted

*   Veihjelp i Europa

 

 

-        Kasko Super

 

Utvidet kasko er et tilleggs valgt dekning man kan velge å ha sammen med kaskoforsikringen. Den kan ha forskjellig navn og dekninger i alle selskaper som f.eks super/ekstra/pluss/best. Da har man både ansvar, delkasko, kasko og utvidet kasko i samme forsikring.

Den kan dekke:

*   Den tegnes oftest på biler som er 7 år og varer til den er 8 år eller har gått inntil 200.000km

*   Man får en utvidet dekning på leiebil, større erstatning på summen pr dag, og oftest større bil.

*   Dekning for skade på motor og gir som omfatter elektronisk og mekanisk skade i motor, girkasse, motorstyreenhet og kraftoverføring som hindrer bilens fremdrift uten bonustap.

*   Dekning for skade som skyldes feilfylling av drivstoff. 

*   Utvidet dekninger for fastmontert tilbehør som f.eks:

     Dekk og felger, hundebur, ekstra fastmontert ekstrautstyr, utvidet dekning på glasstak, utvidet erstatningsoppgjør for bagasje i bilen, utvidet veihjelpsdekning uten egenandel, utvidet nybilgaranti, utvidet bilnøkkelforsikring som dekker tap eller skade av nøkkel, Utvidet ulykkesforsikring pluss mye mere.    

 

 

Hva er det som er avgjørende for min forsikringspremie?


Alder – Alderen sier veldig mye om kjøreegenskapene, jo eldre du blir jo flinkere sjåfør.

Bonus – Har du høy bonus får du billigere bilforsikring.

Bosted – Storbyene/tettsteder er oftest dyrere å forsikre en på landet.

Bilen – Bilens alder, merke, årsmodell påvirker prisen.

Dekning – Du kan velge mellom ansvarforsikring, delkasko, kasko eller kasko super/ekstra/pluss/topp.

Egenandel – Egenandelen er den premien av forsikringen du må betale hvis du får en skade og det er din skyld. Du må ha delkasko eller kasko hvis du skal kunne benytte forsikringen din. Jo høyere egenandel jo lavere premie. Men får du skade med høy egenandel så betaler du mere under en skade.

Parkering – Parkeringsforhold kan være med å avgjør litt på prisen, står den i gateparkering, egen tomt, fellesgarasje eller privat garasje. Oftest er biler mer utsatt for skade eller tyveri i gata eller fellesgarasje. 

Utstyr -  Du får billigere forsikring om du har FG-godkjent alarm, stratsperre eller airbag osv.

Samlerabatt – Samler du flere forsikringer i samme selskap får du oftest samlerabatt. 

Årlig kjørelengde – Kjører du mye bil betaler du mer i årspremie. 

 

Bonus

-        Alle forsikringsselskaper gir deg startbonus ved tegning av første forsikring på kjøretøy, det kan variere mellom 20% til 50% bonus. Har du kjørt firmabil skadefritt så kan du få høyere bonus, hvis foreldrene dine har forsikringer i samme selskap kan dette hjelpe deg.

 

-         Skal du kjøpe deg flere kjøretøy og samler dem i samme selskap kan det gi deg høyere bonus på bil nummer 2, ellers speiler dem bonus som du har på kjøretøy nummer 1.

 

-         Hvis du er skyld i en skade mister du bonus på bilforsikringen din. Det er ikke alltid lønnsomt å bruke forsikringen sin under en skade. Ring selskapet ditt å sjekk med dem hva det koster deg å bruke forsikringen, har du lav bonus kan det koste deg mere å bruke forsikringen en å dekke skaden selv. Pluss at du må ut med en egenandel som du valgte da du tegnet forsikringen første gangen. Forsikringen er lønnsomt for deg å bruke stort sett under store skader eller tyveri. 

 

Samlerabatt

De fleste forsikringsselskapene gir deg samlerabatter om du samler flere forsikringer i samme selskap, fyll derfor ut alle forsikringene dine i skjema sånn at du får best mulig pris.

 

Betalingsanmerkninger og inkasso   

Har du betalingsanmerkninger eller inkassosaker er det greiest å opplyse selskapet om dette først, dette er fordi selskapet skal kunne gi deg riktig pris og forsikring fra starten.

 

Pris på din bilforsikring – Enkelt og bytte – Spar penger!

Gjennom Myhrer Assuranse kan du raskt og enkelt fylle ut skjema. Deretter vil du bli kontaktet av en forsikringsrådgiver som både vil anbefale, å gir deg råd på dine forsikringer.  Du vil få tilsendt tilbudet på epost og bestemmer selv om du ønsker å bytte hvis du blir fornøyd. Tilbudet er gratis og uforpliktende.

Om du har bestemt deg for å bytte selskap vil din rådgiver hjelpe til med flytting av dine forsikringer. Du kan bytte selskap når du måtte ønske og trenger ikke lenger vente til hovedforfall da man kan si opp med 1 måned oppsigelse.